Domov > Koristne informacije > Nasveti ob nabavi toplotne črpalke > Kako izbrati sistem ogrevanja ob prenovi obstoječe kotlovnice

Kako izbrati sistem ogrevanja ob prenovi obstoječe kotlovnice

Postopek izbire ogrevalnega sistema za prenovo obstoječe kotlovnice z visokotemperaturnimi radiatorji.

1. korak

Potratni kotel na fosilna goriva lahko zamenjate z namestitvijo toplotne črpalke zrak-voda MITSUBISHI ELECTRIC serije ZUBADAN, ki v radiatorje dovaja ogrevalno vodo temperature do 55 °Celzija tudi pri izjemno nizkih zunanjih temperaturah. Nazivno moč ogrevanja ohranja do -15 °C, deluje pa vse do -28 °Celzija zunanje temperature.

2. korak

Sporočite nam lokacijo stavbe, koliko ste do sedaj porabili kurilnega olja oziroma drv, značilnosti Vaše stavbe ter temperaturo v sistem dovedene vode. Na osnovi teh informacij Vam bomo lahko že po telefonu priporočali tip, model in moč toplotne črpalke primerne za vas. Kontaktirajte nas prek kontaktnega obrazca na dnu strani ali nas brezplačno pokličite prek številke 080 1959. Svetovali Vam bomo monterja, ki bo opravil ogled stanja, po potrebi priporočal spremembe ogreval ter Vam izdal ponudbo.

3. Korak

Tudi pri izbiri podjetja, ki Vam bo vgradilo sistem s toplotno črpalko zrak-voda morate vsekakor tudi sami preveriti poslovanje ponudnika in izbrati dobro podjetje. Poleg strokovnosti opravljanja del (pooblaščeni serviser mora imeti spričevalo za delo z F plini) naj Vam ponudnik zagotovi pričetek in dokončanje del v predvidenem roku, ugodno a predvsem kvalitetno ponudbo z garancijo za opravljeno storitev, kvalitetno opravljeno delo, svetovanje na terenu, prodajni servis in garancijske pogoje. Povprašate lahko dva različna ponudnika, vendar naj ne bo le cena odločilna pri Vašem izboru naprave. Sistem ogrevanja je trajno vgrajen v prostor. Investicija v sistem ogrevanja je pomembna in trajna investicija, ki je ne boste zamenjali z enostavnostjo zamenjave sedežne garniture. Pooblaščenega monterja Vam z veseljem svetujemo mi. Kontaktirajte nas prek kontaktnega obrazca na dnu strani ali nas brezplačno pokličite prek številke 080 1959.

4. korak

Ko bo vaš objekt v fazi, da boste lahko pričeli z izvedbo del pokličite monterja, da opravi ogled prostorov in Vam ponovno na osnovi dejanskega ogleda popravi ali izda obnovljeno ponudbo. V času odkar ste dobili prvo ponudbo se je lahko spremenil model naprave, cena ali pa tudi sam objekt in s tem vrednost del ali celo izbor ustrezne moči naprave. Pogovorite se o vseh podrobnostih, ki so mogoče za monterja še neznanka, kot je na primer stanje toplotnega ovoja stavbe in strehe, kvaliteta stavbnega pohištva, vremenskih posebnostih okolja, uporabnosti prostorov, rokih dokončanja del, vsebini opravljenih oziroma stanju drugih delih, ki so pomembna za pričetek vgradnje sistema ogrevanja, zunanji okolici stavbe, notranji razporeditvi prostorov, številu uporabnikov prostorov, življenjskih navadah, ki vplivajo na nastavitve delovanja sistema, o posebnih željah uporabnika, mnenju sosedov o postavitvi zunanje enote, itn.

5. korak

Cenik naprav Vam lahko dostavimo tudi mi po e-pošti. Kontaktirajte nas prek kontaktnega obrazca na dnu strani ali nas brezplačno pokličite prek številke 080 1959. Po pridobitvi vseh informacij, lahko potrdite ponudbo monterja in pričnete z deli.

Mitsubishi Electric   

Povpraševanje

Vaši podatki bodo obravnavani v skladu z uredbo GDPR.  Več v rubriki politika zasebnosti.

Vse pravice pridržane © Vitanest d.o.o., Industrijska cesta 1 F, Kromberk, 5000 Nova Gorica | Pravno obvestilo | Politika piškotkov | Politika zasebnosti | Izdelava spletnih strani: Carpediem d.o.o.

Klimatizacija
Ogrevanje s toplotno črpalko
Prezračevanje
Sušenje rok
Dodatna oprema
Potrebujem strokovno pomoč!
Instagram
Youtube