Domov > Koristne informacije > Nasveti ob nabavi toplotne črpalke > Kako izbrati sistem ogrevanja ob prenovi obstoječe kotlovnice

Kako izbrati sistem ogrevanja ob prenovi obstoječe kotlovnice

Postopek izbire ogrevalnega sistema za prenovo obstoječe kotlovnice z visokotemperaturnimi radiatorji.

1. korak

V kolikor menite, da je Vaša obstoječa kotlovnica dotrajana ali potratna v smislu porabe goriva in bi jo želeli obnoviti ne da bi posegali v obstoječi visokotemperaturni radiatorski sistem, priporočamo uporabo visokotemperaturnega sistema ogrevanja z edino učinkovito visokotemperaturno toplotno črpalko zrak-voda na slovenskem tržišču, ki proizvaja 80°ogrevalno vodo in sanitarno vodo. Vodilni proizvajalec toplotnih črpalk Daikin ima namreč poleg nizkotemperaturnih modelov od leta 2009 v prodaji tudi visokotemperaturne modela Altherma. Poiščite informacije na prospektih, ter povprašajte nas o načinu delovanja in izkušnjah s temi napravami. Imamo zelo veliko konkretnih primerov, ki zagotavljajo, da boste po dolgih letih uporabe vedno dražjih fosilnih goriv, končno lahko znižali stroške ogrevanja in hkrati v kotlovnico vgradili sistem ogrevanja na obnovljive vire energije, torej toplotno črpalko zrak-voda, ki moč za delovanje črpa iz toplote okolja in električnega vira. S toplotno črpalko, ki z uporabo napredne tehnologije dveh kompresorjev večino energije pridobi iz okolja, kjer je nameščena zunanja enota (okolica stavbe) boste zagotovo privarčevali pri stroških ogrevanja.

Potratni kotel na fosilna goriva lahko zamenjate tudi z namestitvijo srednje temperaturne toplotne črpalke zrak-voda MITSUBISHI ELECTRIC modeli ZUBADAN, ki v radiatorje dovaja ogrevalno vodo temperature do 55° Celzija tudi pri izjemno nizkih zunanjih temperaturah (npr. -15°C). Srednje temperaturne toplotne črpalke so namreč subvencionirane s strani EKO sklada, visoko temperaturna toplotna črpalka Althema pa žal ne.

2. korak

Sporočite nam lokacijo stavbe, koliko ste do sedaj porabili kurilnega olja oziroma drv, značilnosti Vaše stavbe, prakso glede temperature v sistem dovedene vode in na osnovi tega Vam bomo lahko že po telefonu priporočali tip, model in moč toplotne črpalke primerne za vas. Kontaktirajte nas prek kontaktnega obrazca na dnu strani ali nas brezplačno pokličite prek številke 080 1959. Svetovali Vam bomo monterja, ki ima veliko izkušenj z visokotemperaturnimi toplotnimi črpalkami Altherma.

3. Korak

Tudi pri izbiri podjetja, ki Vam bo vgradilo sistem s toplotno črpalko zrak-voda morate vsekakor tudi sami preveriti poslovanje ponudnika in izbrati dobro podjetje. Poleg strokovnosti opravljanja del (pooblaščeni serviser mora imeti spričevalo za delo z F plini) naj Vam ponudnik zagotovi pričetek in dokončanje del v predvidenem roku, ugodno a predvsem kvalitetno ponudbo z garancijo za opravljeno storitev, kvalitetno opravljeno delo, svetovanje na terenu, prodajni servis in garancijske pogoje. Povprašate lahko dva različna ponudnika, vendar naj ne bo le cena odločilna pri Vašem izboru naprave. Sistem ogrevanja je trajno vgrajen v prostor. Investicija v sistem ogrevanja je pomembna in trajna investicija, ki je ne boste zamenjali z enostavnostjo zamenjave sedežne garniture. Pooblaščenega monterja Vam z veseljem svetujemo mi. Kontaktirajte nas prek kontaktnega obrazca na dnu strani ali nas brezplačno pokličite prek številke 080 1959.

4. korak

Ko bo vaš objekt v fazi, da boste lahko pričeli z izvedbo del pokličite monterja, da opravi ogled prostorov in Vam ponovno na osnovi dejanskega ogleda popravi ali izda obnovljeno ponudbo. V času odkar ste dobili prvo ponudbo se je lahko spremenil model naprave, cena ali pa tudi sam objekt in s tem vrednost del ali celo izbor ustrezne moči naprave. Pogovorite se o vseh podrobnostih, ki so mogoče za monterja še neznanka, kot je na primer stanje toplotnega ovoja stavbe in strehe, kvaliteta stavbnega pohištva, vremenskih posebnostih okolja, uporabnosti prostorov, rokih dokončanja del, vsebini opravljenih oziroma stanju drugih delih, ki so pomembna za pričetek vgradnje sistema ogrevanja, zunanji okolici stavbe, notranji razporeditvi prostorov, številu uporabnikov prostorov, življenjskih navadah, ki vplivajo na nastavitve delovanja sistema, o posebnih željah uporabnika, mnenju sosedov o postavitvi zunanje enote, itn.

5. korak

Cenik naprav Vam lahko dostavimo tudi mi po e-pošti. Kontaktirajte nas prek kontaktnega obrazca na dnu strani ali nas brezplačno pokličite prek številke 080 1959. Po pridobitvi vseh informacij, lahko potrdite ponudbo monterja in pričnete z deli.

Mitsubishi Electric    Toshiba

Povpraševanje

Vaši podatki bodo obravnavani v skladu z uredbo GDPR.  Več v rubriki politika zasebnosti.

Vse pravice pridržane © Vitanest d.o.o., Industrijska cesta 1 F, Kromberk, 5000 Nova Gorica | Pravno obvestilo | Politika piškotkov | Politika zasebnosti | Izdelava spletnih strani: Carpediem d.o.o.

Klimatizacija
Ogrevanje s toplotno črpalko
Prezračevanje
Razvlaževanje in sušenje
Drugi proizvodi
Potrebujem strokovno pomoč!
Instagram
Youtube