Ustrezna temperatura za ženske

Vsi se zavedamo pomembnosti toplotnega udobja. Idealna temperatura nas ohranja vitalne, zelo vpliva na naše počutje in zdravje. Ta učinek je lahko primerljiv z učinki, ki jih doživljamo pri poslušanju glasbe, gledanju najljubšega filma, pri okušanju dobre hrane ali pri vonjanju najprijetnejšega vonja cvetlic.

Idealna temperatura za ženske

Moški in ženske se pogosto prepiramo o temperaturi v stanovanju ali na delovnem mestu. Ženske se bolje počutimo, ko je v prostoru topleje, nekje med 23 in 25 °C saj ženskam mraz hitreje pride do živega kot moškim. Tudi razsikave kažejo, da ženske bolj zebe kot moške. Nizozemski znanstveniki so leta 2015 dokazali, da je ženskam prijetno pri temperaturi, ki je za 2,5 stopinje višja od temperature, pri kateri je prijetno moškim.

Za intenzivnejše občutenje mraza niso krive le biološke razlike med spoloma. Tudi moške zebe, predvsem, če imajo nizek tlak, če niso dovolj aktivni, prevečkrat pijejo kavo a premalo tekočin oziroma vode.

 

Na čutno zaznavo okolja najbolj negativno vpliva previsoka ali prenizka temperatura okolja. Občutek mraza ali vročine podkrepijo slabe navade ali notranji dejavniki, kot na primer različne bolezni, menopavza, mišična masa, presnova in podobno.

 

5 bioloških predispozicij zaradi katerih ženske občutimo hlad prej kot moški

  1. Ženska koža je tanjša, zato se hitreje ohladi kot koža moških.
  2. Mišična masa žensk je manjša, zato ustvarjamo manj toplote in jo težje zadržujemo.
  3. Maščobnega tkiva je pri ženskah največ na prsih, bokih in zadnjici medtem, ko je pri moških enakomerneje porazdeljeno po telesu.

  4. Ženski organizem s presnovo porabi manj kalorij in s tako sprošča manj toplote kot organizem moškega.

  5. Ženske naj bi bolj zeblo v času ovulacije, ko je v telesu več estrogena.

 

Kaj ženskam pomeni toplotno udobje doma?

Ustrezna temperatura doma je ključnega pomena za kvaliteto bivanja, učenja, dela in spanja. Klimatske naprave ali toplotne črpalke poskrbijo za idealno klimo v vsakem prostoru, skozi vse leto. Investicija v toplotno udobje ima pozitiven učinek na razpoloženje vseh uporabnikov prostora. Z izbiro klimatske naprave MSZ-LN bo hvaležen vsak član družine, a pri nežnejšem spolu mogoče to pride še bolj do izraza. Vgrajen infrardeč senzor izvaja nadzor telesne temperature in zagotavlja povsem prilagojeno udobje, ker zazna osebo in glede na njeno gibanje prilagodi delovanje.

Za doseganje idealne klime tako v spalnici kot v kuhinji ali servisnem prostoru, kjer se mogoče ženske dalj časa zadržujemo, pa je klimatsko napravo potrebno namestiti v vsak prostor posebej. S tem zagotovimo enakomerno ohranjanje temperature v vseh notranjih prostorih, v vseh letnih časih. Za klimatizacijo celotnega doma so najustreznejše klimatske naprave v multi izvedbi, kjer imamo eno zunanjo enoto in več notranjih.

Idealna temperatura v kuhinji

 

Ali idealna temperatura v delovnem okolju blagodejno učinkuje na počutje in učinkovitost žensk?

Ljudje različno občutimo temperaturo, kar še posebej velja pri zaznavi temperature v delovnem okolju. Kakor so že številne raziskave pokazale, je blagodejen učinek idealne klime v delovnem okolju eden od ključnih faktorjev za boljšo storilnost in razpoloženje. Zanemarjanje tega dejstva, lahko pripelje do številnih neugodnih situacij in nelagodnega počutja posameznika med opravljanjem vsakodnevnega dela, kjer kot posledica nastajajo stresne situacije in napake, tudi pri najbolj rutinskem delu.

Pravilna izbira klimatske naprave za poslovne objekte ali toplotne črpalke zrak-voda za večje objekte, bo nedvoumno pozitiven dejavnik pri odstranjevanju faktorjev dodatnega stresa med delovnem procesom in zagotavljanju idealne delovne klime. Ne le ženski, tudi moški del zaposlenih, bo hvaležen in vesel.

Idealna temperatura v delovnem prostoru

 

Kaj je v zaprtih prostorih še pomembno poleg ustrezne temperature?

To je svež zrak. V kombinaciji s sistemom klimatizacije, ki prostor ogreva in hladi, so lahko vgrajene tudi naprave za prezračevanje z rekuperacijo toplote. Glavna naloga rekuperatorja toplote je v zimskem času prenos toplotne energije s toplega in iz prostora izstopajočega zraka na sveži vhodni zrak. V poletnem času pa v kombinaciji s sistemom klimatizacije rekuperatorji toplote delujejo tako, da topel vhodni zrak delno ohladijo z izhodnim hladnim zrakom.

Za dodatne informacije lahko brezplačno pokličete prek telefonske številke 080 1959, svetovalo vam bo izkušeno osebje našega podjetja.

 

Vse pravice pridržane © Vitanest d.o.o., Industrijska cesta 1 F, Kromberk, 5000 Nova Gorica | Pravno obvestilo | Politika piškotkov | Politika zasebnosti | Izdelava spletnih strani: Carpediem d.o.o.

Klimatizacija
Ogrevanje s toplotno črpalko
Prezračevanje
Čistilniki zraka in sušilniki rok
Dodatna oprema
Potrebujem strokovno pomoč!
Instagram
Youtube