Domov > Ponudba > Ogrevanje s toplotno črpalko

Ogrevanje s toplotno črpalko

MITSUBISHI ELECTRIC ponuja rešitve s toplotno črpalko zrak – voda in hibridnimi toplotnimi črpalkami zrak-voda ter zrak-zrak. Primerne so za ogrevanje in hlajenje stanovanj, pisarn, trgovin, hotelov, javnih prostorov ter drugih objektov in za pripravo tople sanitarne vode.

Ogrevanje s toplotno črpalko zrak-voda predstavlja eno najboljših rešitev za ogrevanje doma in sanitarne vode. Sistem omogoča izmenjavo toplote iz zraka na vodo. Sestavljen je iz zunanje črpalne enote v kateri je kompresor, ki absorbira toploto in notranje vodne enote, ki sta povezani med seboj prek inštalacije po kateri potuje freon. Zunanja enota sistema, nameščena nekje ob hiši, črpa toploto iz okolja, ji dvigne temperaturo in jo s pomočjo tehnologije s skrol kompresorjem, ki izkorišča fizikalne lastnosti freona, prek bakrene inštalacije prenese v notranjo enoto sistema, ki segreva vodo, katera potuje po sistemu vodne inštalacije do ogrevalnih enot v prostoru (ploskovna ogrevala kot na primer talno gretje, radiatorji, idr.). Učinkovitost in popularnost sistemov s toplotno črpalko zrak – voda

Zaradi visoke učinkovitosti, enostavnosti namestitve, okolju in ljudem prijaznega delovanja, sprejemljivih investicijskih stroškov ter varčnega delovanja po namestitvi, so sistemi s toplotno črpalko zrak – voda najbolj popularni sistemi ogrevanja v Sloveniji. Njihova popularnost je danes zelo visoka tudi zaradi ekoloških subvencij, ki jih država Slovenija nudi lastnikom toplotnih črpalk prek institucije EKO SKLAD.

Sistemi s toplotno črpalko zrak-voda imajo veliko prednosti pred tradicionalnimi sistemi na trda ali tekoča goriva. Koristijo energijo iz obnovljivih virov, so učinkoviti in varčni, ne onesnažujejo ozračja s trdimi delci, ne proizvajajo ogljikovega monoksida, z njimi pa lahko prostore tudi ohlajamo.

Toplotne črpalke zrak-voda sistemi z visoko učinkovitostjo, ker na splošno zahtevajo le približno 25 % pomožne energije (elektrika ali plin), da bi ustvarile 100 % toplotne energije. Razmerje med električno energijo, s katero se napaja toplotna črpalka in energijo iz okolja, je odvisno od številnih dejavnikov. Za določitev tega razmerja pri toplotni črpalki zrak-voda je potrebno upoštevati temperaturo, pri kateri bo potekala toplotna izmenjava (temperatura ogrevalne vode, temperatura zunanjega okolja) in vrsto uporabljenega medija (freon, plin, idr.). To razmerje oziroma donos (COP) je praviloma večje od 3 in doseže, v nekaterih primerih celo vrednost 6 in več.

Uvajanja meril učinkovite rabe energije smo se striktno lotili leta 2013, s tako imenovano ErP zakonodajo, katera predpisuje načrtovanje in uporabo energijsko varčnejših proizvodov, za katere je pri dajanju na trg EU ključno merjenje in podajanje meritev sezonske energetske učinkovitosti. Ta predpis velja tudi za toplotne črpalke.

Dokumentacija za toplotne črpalke - ERP LOT 1

Povpraševanje

Vaši podatki bodo obravnavani v skladu z uredbo GDPR.  Več v rubriki politika zasebnosti.

Vse pravice pridržane © Vitanest d.o.o., Industrijska cesta 1 F, Kromberk, 5000 Nova Gorica | Pravno obvestilo | Politika piškotkov | Politika zasebnosti | Izdelava spletnih strani: Carpediem d.o.o.

Klimatizacija
Ogrevanje s toplotno črpalko
Prezračevanje
Čistilniki zraka in sušilniki rok
Dodatna oprema
Potrebujem strokovno pomoč!
Instagram
Youtube