Domov > Koristne informacije > Kako izbrati klimatsko napravo

Kako izbrati klimatsko napravo

1. korak

Pomislite ali bi s klimatsko napravo samo hladili ali tudi ogrevali prostore ter ali jo boste namestili v enega ali več prostorov. Klimatska naprava je namreč idealna rešitev za uporabo skozi vse leto, tudi pri zelo nizkih zimskih temperaturah. Ob nabavi take naprave lahko varčno ogrevate tudi do -25 °C zunanje temperature. Namestite jo lahko v enem dnevu, v en prostor ali več prostorov, vrednost investicije v energetsko učinkovito in varčno napravo, ki lahko učinkovito hladi in ogreva je nizka, toplotno udobje pa visoko.

2. korak

Pozanimajte se kakšne klimatske naprave so uveljavljene in se prodajajo na tržišču že več let, skozi vse leto, ne samo 2 meseca v višku poletne vročine. Izberite kvalitetno napravo in ponudnika vrednega zaupanja, ki je strokovnjak na tem področju in bo znal svetovati, odgovoriti na vaša vprašanja in strokovno opraviti namestitev. Povprašajte ga po ključnih prednostih določenega modela, tehničnih specifikacijah, izjavah o skladnosti z evropskimi normativi, energetski nalepki, navodilih za uporabo in vzdrževanje, garanciji na napravo in montažo, zagotavljanju vzdrževanja in rezervnih delov, zagotavljanju po prodajnega svetovanja.
S poznavanjem podatkov si lahko ustvarite osnovno vednost o klimatskih napravah in si olajšate odločitev nakupa.
Kontaktirajte nas prek kontaktnega obrazca na dnu strani ali nas brezplačno pokličite prek številke 080 1959. Naprave si lahko v živo ogledate v naših poslovnih prostorih v Kromberku v Novi Gorici. Seveda lahko to storite tudi iz oddaljene lokacije tako, da prek konfiguratorja preverite kakšna je prava klima za vas.

KONFIGURATOR ZA IZBIRO VAŠE IDEALNE KLIME

3. korak

Povabite monterja klimatskih naprav na ogled in posvet, neposredno v objekt, kjer želite namestiti napravo. Za kontakt pooblaščenega monterja nas pokličite, saj sodelujemo s pooblaščenimi monterji, ki so specializirani in so s strani ARSO pooblaščeni za rokovanje s F plini. Skupaj preglejte osnovne značilnosti objekta (velikost in razporeditev prostorov, ki jih nameravate klimatizirati, umeščenost objekta in prostorov v naravi in glede na strani neba, lastnosti toplotnega ovoja in stavbnega pohištva kot so vrata in okna, namembnost prostorov).
Po ugotovljenih lastnostih objekta in prostorov izberite prostor, ki je primeren za namestitev ene ali več notranjih in zunanje enote klimatske naprave. Pri tem bodite pozorni na prostornino ter namembnost prostora, kjer boste nameščali napravo ter na to, da zračni tok ne bi motil ljudi, ki bivajo v prostoru. Ravno tako izberite umestitev zunanje naprave, ki z delovanjem ne bo motila mimoidočih ali sosedov.

4. korak

Zahtevajte ponudbo klimatske naprave z vrednostjo vgradnje, kot je bila skupaj ocenjena in dogovorjena na ogledu. K ponudbi naj bo priložen prospekt za ponujeno klimatsko napravo. Preverjeni podatki, ki govorijo o primernosti ponujene klimatske naprave so sestavni del prospekta, kjer najdete tudi sliko naprave, oznako tipa in modela naprave, energetsko moč naprave, razred sezonske energetske učinkovitosti, koeficienta energetske učinkovitosti (SCOP pri gretju in SEER pri hlajenju) raven zvočnega tlaka in zvočne moči (glasnost delovanja), režim delovanja pri zunanjih temperaturah, mere enote. Klimatske naprave dane na evropski trg od 1. januarja 2013 so opremljene z energijsko nalepko in podatkovno kartico, kjer so navedeni podatki o sezonski učinkovitosti in glasnosti.

Povezava na podatke
ERP LOT10 za klimatske naprave
MITSUBISHI ELECTRIC.

 

Razredi in kazalniki energetske učinkovitosti od A+++ do D, za klimatske naprave do 12 kW dane na trg EU od 01. Januarja 2013 (Delegirana uredba EU št. 626/2011).

Razredi in kazalniki SEER pri hlajenjuRazredi in kazalniki SCOP pri gretju

5. korak

Preden naročite vgradnjo klimatske naprave preverite prodajne, dobavne in plačilne pogoje ter strokovnost in stabilnost podjetja, ki Vam napravo ponuja. Klimatska naprava je dolgoročna investicija oziroma oprema, ki se fiksno vgradi v prostor, da bi zagotavljala primerno toplotno udobje. Zaradi tega so tudi pred prodajna, prodajna in po prodajna kvaliteta storitve prodajalca trije zelo pomembni elementi odločitve pred nakupom.

6. korak

Naročite klimatsko napravo pri specializiranem prodajalcu klimatskih naprav, saj Vam izkušeni ljudje, ki se ukvarjajo izključno s to dejavnostjo lahko nudijo največjo gotovost in izbiro pri nakupu ter svetovanje. Veseli bomo, če se odločite za nabavo naših klimatskih naprav.
Monterja si lahko izberete sami, najbolje pa je, da Vam pooblaščenega monterja, ki bo zagotovil strokovno namestitev in garancijske pogoje  svetujemo mi. Poskrbite, da boste v naprej vedeli predvideni dan vgradnje, da boste ta dan prisotni. Kontaktirajte nas prek kontaktnega obrazca na dnu strani ali nas brezplačno pokličite prek številke 080 1959. Na osnovi kontaktnih podatkov in podatkov o Vašem naslovu bomo ponudili in napotili izkušenega področnega monterja na ogled.

 

 

Povpraševanje

Vaši podatki bodo obravnavani v skladu z uredbo GDPR.  Več v rubriki politika zasebnosti.

Vse pravice pridržane © Vitanest d.o.o., Industrijska cesta 1 F, Kromberk, 5000 Nova Gorica | Pravno obvestilo | Politika piškotkov | Politika zasebnosti | Izdelava spletnih strani: Carpediem d.o.o.

Klimatizacija
Ogrevanje s toplotno črpalko
Prezračevanje
Čistilniki zraka in sušilniki rok
Dodatna oprema
Potrebujem strokovno pomoč!
Instagram
Youtube