Domov > Ponudba > Klimatizacija

Klimatizacija

Idealna klima za vsak prostor

Zrak je mešanica suhega zraka (elementov, ki ne kondenzirajo) in vodne pare. Ko govorimo o vlažnem zraku, uporabljamo termin, s katerim označujemo zrak, ki nas obkroža in ga dihamo (soparno, vlažno,...). Prostor lahko klimatiziramo skozi vse leto tako, da odvzamemo del zraka iz njega, ga obdelamo in s pomočjo regulacije temperature vzpostavimo idealno temperaturo in vlažnost. Hladen zrak v prostoru ogrevamo, topel zrak pa hladimo in razvlažujemo. Vse to zmore ena sama naprava, ki jo imenujemo klimatska naprava, ki je sistem s toplotno črpalko zrak – zrak. Toplotna črpalka zrak - zrak je sposobna proizvajati energijo za hlajenje ali ogrevanje z ne več kot 25% električne energije nabavljene prek distributerjev električne energije in z do 75% brezplačne energije črpane iz okolja, tudi pri zelo nizkih zimskih temperaturah. To je mogoče zaradi tehnologije s skrol kompresorjem, ki izkorišča fizikalne lastnosti freonov.

Z uvajanjem meril učinkovite rabe energije smo se januarja 2013 lotili zelo striktno, s tako imenovano ErP zakonodajo, katera predpisuje načrtovanje in uporabo energijsko varčnejših proizvodov, za katere je pri dajanju na trg EU ključno merjenje in podajanje meritev sezonske energetske učinkovitosti. Ta predpis velja tudi za klimatske naprave.

Dokumentacija za klimatske naprave - ERP LOT 10

Z MITSUBISHI ELECTRIC ponujamo rešitve za vsak prostor: stanovanja, pisarne, trgovine, skladišča in javne prostore vseh velikosti. Predstavljamo jih v sklopih, kjer najdete tudi prospekte.

Povpraševanje

Vaši podatki bodo obravnavani v skladu z uredbo GDPR.  Več v rubriki politika zasebnosti.

Vse pravice pridržane © Vitanest d.o.o., Industrijska cesta 1 F, Kromberk, 5000 Nova Gorica | Pravno obvestilo | Politika piškotkov | Politika zasebnosti | Izdelava spletnih strani: Carpediem d.o.o.

Klimatizacija
Ogrevanje s toplotno črpalko
Prezračevanje
Razvlaževanje in sušenje
Drugi proizvodi
Potrebujem strokovno pomoč!
Instagram
Youtube