Domov > NAGRAJENI DIZAJN - NE LE VRHUNSKA TEHNIKA

NAGRAJENI DIZAJN - NE LE VRHUNSKA TEHNIKA

Red Dot Design Award je mednarodna nagrada za oblikovanje proizvodov, ki jo že od leta 1955 podeljujejo pri Design Zentrum v Essnu. Strokovna žirija vrhunskih svetovnih industrijskih oblikovalcev vsako leto podeli nagrade oblikovalskim dosežkom, ki pridobijo pravico uporabe znaka Red Dot in so razstavljeni v Red Dot Design Museum, ki se nahaja v obnovljenem rudniškem kompleksu Zeche Zollverein v Essnu. (www.red-dot.org)

ELECTRIC je leta 2015 prvič prejel nagrado Red Dot Design Award za klimatske naprave serije MSZ-EF. Žirija je posebej poudarila prepričljivo sožitje energetsko učinkovite tehnologije z minimalistično elegantno obliko, v treh barvnih verzijah. Letos so bile nagrajene še tri serije naprav MITSUBISHI ELECTRIC, dve seriji notranjih enot klimatskih naprav (MSZ-AP in MLZ-KP) in serija zunanjih enot sistema toplotne črpalke zrak-voda (PUHZ-AA).

Najtišja serija zunanjih enot sistema s toplotno črpalko zrak-voda PUHZ-AA, v barvni kombinaciji bele in antracit barve, poudarja preprosto eleganco linij in celotnega videza. S temno zaščitno rešetko in ozadjem ventilatorskega dela se vizualno nevsiljivo vklopi v okolje, nizka glasnost delovanja pa še dodatno doprinese k tej nevsiljivosti.

Enotna oblika za vse velikosti modela klimatske naprave MSZ-AP je preprosta, celotna maska naprave je bele barve, iz enega kosa. Vodoravna reža in zožitev na spodnji strani navidezno zmanjšata višino naprave, da se ta nevsiljivo vključi v notranjo ureditev prostora. Serija MSZ-AP je na slovenskem trgu zelo zaželena, z okolju prijaznejšim hladilnim plinom R32, ki omogoča delovanje naprave, je postala uspešnica tega poletja.

Stropne kasetne enote z enosmernim izpihom serije MLZ-KP se odlično podajo v moderne objekte. Prednja (spodnja) plošča se minimalno spusti v prostor, zato je strop raven. Posebnost te serije naprav, ki je ne držimo na redni zalogi a je na razpolago za projektne dobave, je izpih zračnega toka vodoravno pod stropom.

Nagrajeni dizajn Nagrajeni dizajn

Vse pravice pridržane © Vitanest d.o.o., Industrijska cesta 1 F, Kromberk, 5000 Nova Gorica | Pravno obvestilo | Politika piškotkov | Politika zasebnosti | Izdelava spletnih strani: Carpediem d.o.o.

Klimatizacija
Ogrevanje s toplotno črpalko
Prezračevanje
Sušenje rok
Dodatna oprema
Potrebujem strokovno pomoč!
Instagram
Youtube