Domov > Ogrevalni in klimatski sistemi za objekt Guerila

Ogrevalni in klimatski sistemi za objekt Guerila

Vinska klet Guerila je s stališča rabe prostorov heterogen objekt in to pogojuje tudi vgradnjo sistemov za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje.

Objekt obsega vinsko klet, prostor za obedovanje in bar, konferenčno dvorano in tri apartmaje. Obiskovalci se najavljajo posamični ali v skupinah, včasih pa pridejo tudi nenajavljeno. Iz tega razloga je talno gretje namenjeno zgolj vzdrževanju osnovne nižje temperature. Po potrebi se prostori lahko hitro dogrejejo s klimatskimi napravami Mitsubishi Electric, ki so sicer prvenstveno namenjene hlajenju.
Za kurilno napravo je bil prvotno izbran kotel na pelete, saj jih je investitor tudi proizvajal v svojem podjetju. V fazi izvedbe so se odločili povečati delež OVE in zmanjšati stroške energentov. V ta namen so dodali tri vakuumske cevne sprejemnike sončne energije in toplotno črpalko zrak-voda Mitsubishi Electric. Nastal je polivalenten sistem, kjer je zaradi sončne lege in dobrega izkoristka zelo velik delež ogrevanja prostorov in sanitarne vode zagotovljen s sprejemniki sončne energije. Za povišanje temperature ogrevanja in za toplotno udobje v zimskem času je zadolžena toplotna črpalka. Kotla na pelete namreč zadnjih nekaj let niso uporabili in služi samo še kot rezerva za primer izredno mrzle zime ali za primer okvare.
Za hlajenje tehnološkega postopka predelave in hrambe vina so uporabili posebno hladilniško opremo s točnim nadzorom temperature.

Vse pravice pridržane © Vitanest d.o.o., Industrijska cesta 1 F, Kromberk, 5000 Nova Gorica | Pravno obvestilo | Politika piškotkov | Politika zasebnosti | Izdelava spletnih strani: Carpediem d.o.o.

Klimatizacija
Ogrevanje s toplotno črpalko
Prezračevanje
Sušenje rok
Dodatna oprema
Potrebujem strokovno pomoč!
Instagram
Youtube