Idealni letni čas za študent(k)e

Idealni letni čas za študent(k)e je takrat, ko so uspešno opravljene študijske obveznosti. V študentskem življenju se srečujemo s težkimi in obsežnimi nalogami, ter ogromnimi količinami podatkov, ki jih moramo obdelati, da uspešno in v rokih rešimo zadane naloge. Ob tem mnogokrat zanemarimo pomembnost optimalne temperature. Brez idealne temperature oziroma kvalitete zraka v prostoru, naše telo za učenje in reševanje nalog porabi bistveno več energije in časa, ter ves čas skuša doseči ustrezno temperaturo.

Idealni letni čas za študent(k)e je takrat, ko so uspešno opravljene študijske obveznosti.

Sama pri sebi opažam, da pri študiju obstaja več faktorjev, ki vplivajo na mojo kvaliteto učenja. Ti vplivajo na to koliko časa potrebujem, da osvojim gradivo in uspešno opravim izpite. Med najbolj pomembnimi sta temperatura prostora in svež zrak.

Naše telo porabi energijo za ohranjanje idealne temperature.

Vsi vemo, da težje opravljamo vsakodnevne naloge in težje ohranjamo našo zbranost, ko nam je prevroče. Ko nam je prehladno, pa nam postane tudi najbolj enostavna naloga večje breme. Uspeh učenja je povezan z idealno temperaturo in svežim zrakom.

Vsi vemo, da težje opravljamo naloge in ohranjamo našo zbranost, ko nam je prevroče.

Moja izkušnja je, da sem se ob vročih dnevih vedno izogibala učenju. Vročina je zelo vplivala na moj dnevni ritem, na kvaliteto učenja in navsezadnje tudi na mojo kvaliteto bivanja. Zaradi neugodnih pogojev, sem si za vsakodnevno učenje najraje izbirala primerno klimatizirane prostore. Ko to ni bilo mogoče, sem bila primorana učiti se ob poznih večernih urah, namesto, da bi uživala v socialnem življenju. Idealna rešitev za učenje bi bila idealna klima v prostoru, to pa dosežemo s klimatskimi napravami.

Dokazano je, da pri nižjih temperaturah naše telo porabi ogromne količine energije za ogrevanje.

Po drugi strani pa, se v hladnem prostoru sploh ni mogoče uspešno učiti, zato še bolj opažam pomembnost idealne temperature in svežega zraka v hladnih zimskih dnevih. Dokazano je, da pri nižjih temperaturah naše telo porabi ogromne količine energije za ogrevanje. Zaradi tega se naša produktivnost, kreativnost in koncentracija bistveno zmanjšajo.

Opazila sem , da potrebujem veliko časa, da se v hladnem prostoru najprej dovolj ogrejem in nato kvalitetno naučim vse kar potrebujem, da uspešno opravljam študijske obveznosti in izpite. Pri zahtevnejših predmetih sem še bolj utrujena in potrebujem več počitka, kakor bi ga sicer.

Najbolje je, da nastavimo klimatsko napravo glede na zunanjo temperaturo.

Klimatska naprava omogoča idealni letni čas za študent(k)e.

Sedaj gre moje študijsko leto proti koncu in opravljam študijsko prakso pri distributerju klimatskih, ogrevalnih in prezračevalnih naprav. Pri opravljanju študijske prakse sem pridobila koristne informacije in spoznala, da namestitev klimatske naprave v prostor ne predstavlja zahtevnega in dolgotrajnega gradbenega posega, ampak je opravljena v nekaj urah, udobje pa traja vse leto. Z uporabo klimatske naprave dosežemo idealno temperaturo, ki jo naše telo potrebuje pri reševanju nalog in ob kognitivnih procesih, tako pozimi kot poleti.

 

V zaprtih prostorih je, sredi največje poletne vročine, zaradi študijskih obveznosti veliko študentk in študentov, zato je pravilna raba klimatske naprave izjemno pomembna za študij in zdravje.

 

Kjer so klimatske naprave že v uporabi, bo potrebno temperaturo prilagoditi glede na zunanjo temperaturo. Razlika med notranjo in zunanjo temperaturo naj bo prilagojena uporabnikom prostora, a naj ne bo več kot 8 do 10 stopinj Celzija, da se bo naše telo ob prehajanju v zaprte prostore čim lažje aklimatiziralo.

Za upravljanje klimatske naprave potrebujemo le daljinski upravljalnik ali nadzor v oblaku. Ostane nam le še skrb za redno lokalno prezračevanje, saj večina klimatskih naprav za domačo rabo obdeluje notranji zrak. Ker pa v vročini ali mrazu ni dobro predolgo prezračevati, tudi za to obstaja hitra in enostavna rešitev, to so naprave za lokalno prezračevanje prostorov. Investicija v klimatsko in prezračevalno napravo ni velika, a lahko zelo pripomore, da se idealni letni čas za študent(k)e čim prej uresniči.

Za dodatne informacije lahko brezplačno pokličete prek telefonske številke 080 1959, svetovalo vam bo izkušeno osebje našega podjetja. 

 

Vas zanima več iz te teme?

Vse pravice pridržane © Vitanest d.o.o., Industrijska cesta 1 F, Kromberk, 5000 Nova Gorica | Pravno obvestilo | Politika piškotkov | Politika zasebnosti | Izdelava spletnih strani: Carpediem d.o.o.

Klimatizacija
Ogrevanje s toplotno črpalko
Prezračevanje
Čistilniki zraka in sušilniki rok
Dodatna oprema
Potrebujem strokovno pomoč!
Instagram
Youtube