Plazma filter prečisti klimatizirani zrak
14.06.2021

V klimatiziranih in čistih prostorih je lažje prenašati poletno vročino in soparo. Vročina obremenjuje srčno žilni sistem, zato je klimatsko napravo priporočljivo namestiti v vseh prostorih, kjer želimo ustvariti ugodno bivalno klimo. Za doseganje zdravega bivalnega okolja brez nečistoč, katero je zlasti pomembno za majhne otroke in bolnike pa je treba izbrati tako klimatsko napravo, ki pri obdelavi prostorskega zraka tega tudi kvalitetno prečisti. Najboljše pri čiščenju zraka so klimatske naprave s filtrom, ki tvori ionizirano plazmo. Zaradi visoke učinkovitosti pri odstranjevanju onesnaževal je plazma filter idealen za prostore v katerih bivajo kadilci, ljudje z alergijo in /ali astmo.

Filter Plasma Quad Plus

Je sestavni del klimatskih naprav Mitubishi Electric serija MSZ-LN. Plazma, ki se tvori v filtru zagotavlja prečiščevanje in izboljšanje kakovosti zraka, odstranjevanje večine virusov in bakterij, alergenov, plesni, onesnaževal in vonjav.
Testi, ki jih je opravil laboratorij za testiranje mikrobov v Kobeju na Japonskem (Center za testiranje QTEC - Japonski center za kakovost in tehnologijo tekstilnih izdelkov) so pokazali, da je filter PLASMA QUAD sposoben uspešno onesposobiti do 99,8 odstotkov virusa Covid 19 (SARS-CoV-2).

Prostorski zrak se temeljito prečisti, ko vstopi v klimatsko napravo s filtrom Plasma Quad Pluss.

Filter Plasma Quad odslej na voljo za večino klimatskih naprav

Filtrirni komplet Plasma Quad Connect (MAC-100FT-E / PAC-SK51FT-E) je na voljo tudi po naročilu. Kompatibilen je s stenskimi, kasetnimi 90 x 90 ter s kanalskimi klimatskimi enotami Mitsubishi Electric, tudi za že nameščene. Dobavljivost kompleta je predvidena jeseni.

 

Kako plazma prečisti in izboljša zrak?

Ko zrak vstopi v notranjo enoto klimatske naprave, ki vsebuje filter Plasma Quad se začne postopek tvorjenja ionizirane plazme, ki sprošča hidroksilne radikale OH. Ti se oprimejo stene bakterij in virusov ter zlomijo njihove zaščitne membrane in s tem uničijo njihovo aktivnost. Hkrati tvorijo OH +, ki jim zaradi posebnosti delcev PM2,5 in prahu ostane pozitiven elektrostatični naboj. Plazemska elektroda generira negativno nabito magnetno polje v mrežici filtra, ki zajame pozitivno nabite molekule (PM2,5). Poleg tega filter zajame nano molekule vonjav in dezodorira ozračje, posledično dobimo čist zrak brez vonjav.

Hidroksilni radikali OH se oprimejo onesnaževal in zlomijo njihove zaščitne membrane.

5 izboljšav, ki jih prinaša filter Plasma Quad Plus

  1. Izboljša imunski sistem saj je čisti zrak naklonjen imunskemu sistemu in prispeva k boljšemu delovanju obrambnih mehanizmov.
  2. Izboljša razpoloženje, ublaži stres in tesnobo.
  3. Izboljša dihanje, zmanjša simptome alergij in astmatičnih stanj.
  4. Izboljša kakovost počitka in spanja.
  5. Izboljša oksidacijo telesa in posledično optimizira telesne aktivnosti.

Zanimivosti o plazmi

Plazme se uporabljajo na številnih področjih tehnologije, kot na primer za razvoj fuzijskega reaktorja. V industriji se uporabljajo za obdelavo materialov, za procesiranje hrane in razgradnjo oziroma reciklažno različnih odpadkov. V vsakdanjem življenju pa se njenimi aplikacijami srečujemo tudi pri fluorescenčnih, neonskih lučeh in plazma televizorjih.

Hidroksilni radikal imenujejo tudi "čistilo" troposfere, ker tam reagira z veliko škodljivimi snovmi. Razgrajuje jih z razbijanjem oziroma krekingom, kar je pogosto prvi korak pri njihovi odstranitvi. Pomembno vlogo ima tudi pri odpravljanju toplogrednih plinov kot sta metan in ozon. Hitrost reakcije s hidroksilnim radikalom pogosto določa, kako dolgo se škodljiva snov zadrži v ozračju.

Hidroksilni radikali se uporabljajo tudi pri čiščenju vode, kjer igrajo ključno vlogo pri oksidativnem uničenju organskih onesnaževalcev z vrsto metodologij, skupno znanih kot napredni oksidacijski procesi. Slednji so zelo učinkoviti proti vrsti onesnaževalcev, vključno s pesticidi, farmacevtskimi spojinami, barvili in tako naprej.

 

Za nasvet o klimatskih napravah in njihovem delovanju nas lahko brezplačno pokličete prek številke 080 1959 ali nam pišete prek info@vitanest.si . Veliko koristnih informacij najdete tudi na naši blog spletni strani.

14.06.2021

Vas zanima več iz te teme?

Vse pravice pridržane © Vitanest d.o.o., Industrijska cesta 1 F, Kromberk, 5000 Nova Gorica | Pravno obvestilo | Politika piškotkov | Politika zasebnosti | Izdelava spletnih strani: Carpediem d.o.o.

Klimatizacija
Ogrevanje s toplotno črpalko
Prezračevanje
Čistilniki zraka in sušilniki rok
Dodatna oprema
Potrebujem strokovno pomoč!
Instagram
Youtube